QUÈ ÉS ATARÀXIA?

La paraula Ataraxia, de procedència grega, defineix l’estat natural de benestar de l’ésser humà, quan no està dominat per cap por ni per cap desig.

Ataraxia és un sistema integrat per aprendre a transformar i orientar emocions, com ara, pors, inseguretats, ansietat, estrès, ràbia, cansament, apatia, depressió, …, així com conseqüències de la manca de gestió d’aquestes, com per exemple l’obesitat.
Ens referim a “sistema integrat” perquè en ell utilitzem diverses eines de treball combinades: psicoteràpia en camilla, visualitzacions, gemmes, cristalls, geometria, afirmacions, teràpia regressiva, so i color.

Ataraxia estudia tot el relacionat amb les emocions i com afecten la nostra vida, els criteris que les emocions condicionen i els bloquejos que impedeixen aconseguir les volicions, i alhora també descobrir quines són les innates capacitats.

En Ataraxia acompanyem les persones a que descobreixin la causa de les seves dificultats i dels seus bloquejos i alliberar-se’n de tot plegat. També promovem i recolzem les seves capacitats per a que les puguin posar en pràctica, per tal de canviar la seva vida a millor.

Ataraxia és un valuós mètode d’avaluació de l’ésser humà en els seus aspectes físic, emocional i mental. Amb el que aprens a transformar emocions paralitzants, tals com pors, ràbia, ansietat, sentiments de culpa i patrons mentals limitants que van quedar impresos en l’interior i que acaben per afectar la pròpia salut.

Ataraxia guia i acompanya a trobar una informació valuosa sobre diferents àrees de la vida: salut, treball, capacitats, relacions afectives i familiars, estat emocional, creences sobre la prosperitat, criteris adquirits, conflictes socials, i història de la infància, entre d’altres aspectes.

En el tractament, un cop realitzada la lectura d’aquestes nou àrees, s’aborden les més conflictives, prenent consciència de la causa que les origina, i potenciant el seu alliberament mental, emocional o físic. D’aquesta manera s’aconsegueix el reequilibri, que ofereix la base per a canviar i transformar allò que ens impedeix prosperar, i potenciar aquelles capacitats o virtuts que pertanyen a la nostra naturalesa.

La nostra percepció i la forma en que interpretem el que ens envolta, fan el nostre món com és, o millor dit,  com nosaltres pensem que és.
Un pensament negatiu, pot alimentar una visió pessimista del món que ens envolta, i pot tenir una intensitat tal que pot produir canvis molt sorprenents en la ment. Aquesta situació té conseqüències que es poden manifestar a nivell físic. El poder de la nostra ment i les nostres emocions és, a dia d’avui, difícil de qüestionar.

EINES QUE UTILITZA ATARAXIA

Teràpia Regressiva

Mitjançant tècniques senzilles de relaxació profunda, en què s’adquireix un estat ampliat de consciència, la teràpia regressiva ens permet reviure el passat per poder assimilar i equilibrar aquelles experiències que estan profundament gravades en el nostre inconscient i que encara segueixen condicionant el nostre comportament, relacions i actituds en el present.

Relaxació – Visualització creativa

Mètode que permet assolir la calma i reduir l’estrès aportant un benestar mental i físic. Les visualitzacions creatives permeten abordar temes personals d’una manera no traumàtica i productiva.

Essències de quars

Essències elaborades amb quars que són un element de gran ajuda com a reforç per realitzar la transformació d’emocions tals com pors, ràbia, ansietat i sentiments de culpa que es duen a terme amb el Mètode Ataraxia.

Quars

Gemmes naturals d’estructura geomètrica que generen un camp vibratori que varia de freqüència segons la seva composició i complementa la teràpia. L’estructura dels cristalls de quars ressonen amb l’estructura humana, estimulant el record de tot el que som, i alineant-nos amb el nostre equilibri original.

Geometria

En el mètode Ataraxia utilitzem formes geomètrica que combinades entre si, i variant la combinació segons el tractament concret, generen la freqüència específica necessària per interaccionar amb el cos i les emocions, ajudant al procés de dissolució dels bloquejos i estructures limitants.

Curs formatiu diplomatura en Ataraxia

Agustí Beltran, capacitador del curs

Llocs i dates del curs 2015-16